LajfHeky.sk
  • Zaujímavosti
  • Tipy a Triky
  • Recepty
Reading: Desať zásadných príznakov, že do seba prijímate priveľa CUKRU
Share
  • Subscribe US
Notification
LajfHeky.skLajfHeky.sk
Font ResizerAa
Search
Have an existing account? Sign In
Follow US
© Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Desať zásadných príznakov, že do seba prijímate priveľa CUKRU
Zdravie

Desať zásadných príznakov, že do seba prijímate priveľa CUKRU

Last updated: 11. októbra 2019 17:30
Andrea
Share
4 Min Read
Desať zásadných príznakov, že do seba prijímate priveľa CUKRU

Častá chuť na sladké

Ak vás často prepadne chuť na sladkosti, už ste závislý. Cukor je veľmi návykový a spôsobuje, že ho budete chcieť stále viac a viac jesť, čo vedie k mnohým zdravotným problémom.

Contents
Častá chuť na sladkéZvýšenie telesnej hmotnostiVysoký tlak krviPoškodenie zubovZmena chutiCukrovka

Zvýšenie telesnej hmotnosti

Prírastok hmotnosti je jedným z najhorších príznakov závislosti od cukru. Cukor predstavujú v skutočnosti prázdne kalórie, pretože neobsahuje bielkoviny a vlákninu, takže čím viac ho konzumujete, tým viac ho dostanete do tela. Nadbytočný cukor môže spôsobiť, že pankreas bude produkovať viac inzulínu, čo povedie k inzulínovej rezistencii a zvýšenému riziku vzniku cukrovky.

Zvýšenie hmotnosti

Vysoký tlak krvi

Podľa niektorých odborníkov problémy s tlakom krvi nemusí spôsobovať sodík v potrave, ale paradoxne cukor. V jednej štúdii z roku 2010, ktorú uskutočnili na Univerzite v Denveri, skúmali viac ako 4 500 dospelých a zozbierané údaje poukázali na možnú spojitosť medzi hypertenziou a nadmernou spotrebou cukru.

Poškodenie zubov

Cukor zubom škodí. Toto už pravdepodobne viete. Ak k zubárovi chodíte častejšie ako len na preventívku, je možné, že pri konzumácii sladkého sa cukor dostáva do medzizubných priestorov, poškodzuje sklovinu… Riešením je prehodnotenie jedálnička s primeranou starostlivosťou o ústnu dutinu.

Zmena chuti

Keďže naše telo dostáva cukor a konzumujeme ho nadbytkom, zvyknú si na to naše chuťové poháriky a ich tolerancia voči cukru stúpa a stúpa. To môže spôsobiť zmenu chuti potravín. Dá sa to stopnúť, ak príjem sacharidov včas obmedzíme.

Cukrovka

Priveľa cukru v potrave vedie k riziku vzniku cukrovky II. typu. Mnohí ľudia bez toho aby si to uvedomovali, môžu byť tzv. preddiabetikmi. V prípade pochybností sa včas obráťte na výživového špecialistu alebo lekára.

Previous Page12
TAGGED:konzumácia cukrupriveľa cukruveľká konzumácia cukruveľké množstvo cukru
Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
Nekomentované Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Follow US

Find US on Social Medias
FacebookLike
XFollow
YoutubeSubscribe
TelegramFollow

Subscribe Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

Popular News

Harvard radí: Takto spomalíš starnutie bez liekov, len vďaka čučoriedkam a jablkám
Harvard radí: Najsilnejšia zbraň proti starnutiu? Nie je to doplnok, ale ovocie zo supermarketu
25. júla 2025
Ako vyčistiť pripálenú panvicu bez drhnutia: Stačí plastové vrecko a pár surovín z kuchyne
Ako vyčistiť pripálenú panvicu bez drhnutia: Stačí plastové vrecko a pár surovín z kuchyne
25. júla 2025
Jablkový koláč: Veľa jabĺk, málo cesta a fantastická chuť - tento recept si uložte!
Jablkový koláč: Veľa jabĺk, málo cesta a fantastická chuť – tento recept si uložte!
25. júla 2025
Orechový krém, ktorý sa vám rozplynie na jazyku! Hodí sa na všetko
21. apríla 2022
LajfHeky.sk

Memberships

Quick Links

FacebookLike
XFollow
YoutubeSubscribe

© Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?