Hľadáte PRÁCU alebo ZAMESTNANCA? Tisíce pracovných ponúk na www.pozripracu.sk!

www.pozripracu.sk
www.pozripracu.sk

Chystáte sa nájsť si prácu po prvý raz alebo sa rozhliadate po nových pracovných výzvach? Vyšperkovali ste si životopis, hľadáte kde sa len dá a stále nič? Ako obstáť v konkurencii a nájsť si novú prácu? Najjednoduchšie je to prostredníctvom internetu.

V dnešnej digitálnej dobe je to veľmi efektívna možnosť, ako nájsť prácu alebo aspoň mať prehľad o trhu a pracovných príležitostiach. Spoločnosti a rovnako tak personálne agentúry totiž najčastejšie využívajú rôzne portály na vyhľadávanie talentov a potenciálnych zamestnancov. Ako postupovať, aby vám internet pri hľadaní práce skutočne pomohol?

Ujasnite si východiská

Než začnete hľadať, ujasnite si, akú prácu hľadáte a prečo. Urobte si jasno vo vašich cieľoch a možnostiach, ušetríte veľa času a zbytočného tápania. Sami si odpovedzte sa niekoľko otázok: Prečo hľadáte prácu? Čo viete, v čom sa vyznáte či na čo máte kvalifikáciu? Aká práca vás bude baviť? Ste ochotná/ý do zamestnania dochádzať? A potom prichádza na rad správny výber miesta, kde sa môžete činiť.

www.pozripracu.sk
www.pozripracu.sk

Kde hľadať?

Novinám s pracovnými inzerátmi už odzvonilo, nábor zamestnancov sa presunul na internet. Ideálnym miestom, kde sa dozviete o voľných pozíciách a o vývoji na trhu práce, sú job-portály.

Na slovenskom internete existujú desiatky serverov, ktoré uverejňujú najnovšie ponuky práce. Jedným z takých pracovných portálov je portál PozriPrácu.sk, kde je každý deň zverejnených vyše 1000 pracovných ponúk. Okrem štandardného vyhľadávania ponúka tento portál i hľadanie najaktuálnejších pozícií, zverejnenie životopisu + vzor životopisu, zoznam registrovaných firiem, prepojenie sociálnych sietí a rady personalistov.

Okrem toho, že pracovný portál vám umožňuje reagovať na širokú ponuku voľných pracovných miest, má aj ďalšie užitočné funkcionality. Napríklad si môžete nechať najnovšie pridané ponuky posielať e-mailom a vďaka tomu budete mať každý deň perfektne zmapovanú ponuku práce vo svojom odvetví.

Takže, buďte aktívni! Ak si hľadáte prácu musíte byť nadmerne aktívni. Dnes je na trhu práce veľmi veľa konkurencie a potenciálny zamestnávatelia si vyberajú niekedy skutočne len na základe maličkostí, prípadne dosiahnutej praxe a zručností. Dôležité je, aby ste nevyšli z cviku. Neustále sledujte voľné pracovné pozície a ak sa zhodujú s vašimi požiadavkami, tak si určite pošlite životopis.

Nezabudnite, každý krok je pohyb vpred a portál PozriPrácu.sk vám pri tom určite pomôže.