LajfHeky.sk
  • Zaujímavosti
  • Tipy a Triky
  • Recepty
Reading: Delikátna bravčová zmes s chrumkavými hranolkami: Luxusný obed z jednej panvičky
Share
  • Subscribe US
Notification
LajfHeky.skLajfHeky.sk
Font ResizerAa
Search
Have an existing account? Sign In
Follow US
© Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
ReceptyTipy a Triky

Delikátna bravčová zmes s chrumkavými hranolkami: Luxusný obed z jednej panvičky

Last updated: 7. októbra 2025 16:00
Andrea
Share
3 Min Read

Šťavnaté kúsky bravčového mäsa rýchlo zatiahnuté na panvici, cibuľa, paprika a voňavá šťava, ku ktorej stačí len kopec chrumkavých hranoliek. Obed, ktorý je hotový raz dva a chutí ako z bistra.

Contents
Prečo si ju zamilujetePotrebné surovinyNa 4 porciePrílohaPostup krok za krokomTipy pre najlepší výsledokKedy a s čím podávať

Prečo si ju zamilujete

  • Rýchlosť: od začiatku na stole za 25–30 minút.
  • Šťavnaté mäso: krátke restovanie na vyššiu teplotu a šťava, ktorá všetko spojí.
  • Variabilná príloha: hranolky, ryža, zemiaková kaša – všetko podľa vašej chuti.

Potrebné suroviny

Na 4 porcie

  • 600 g bravčového mäsa (stehno/krkovička), nakrájané na tenké rezance
  • 2 stredné cibule, hrubo nasekané
  • 1 červená paprika, nakrájaná na pásiky
  • 2–3 strúčiky cesnaku, prelisované
  • 2 lyžice oleja/masti
  • 1 lyžička sladkej papriky, štipka štipľavej (podľa chuti)
  • 1 lyžička mletého kmínu alebo tymiánu
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku alebo 2 lyžice kečupu
  • 1 lyžička horčice
  • 100–150 ml vody/vývaru (na šťavu)
  • soľ, čerstvo mleté korenie
  • voliteľne: 1 lyžička worcestrovej alebo sójovej omáčky, hrsť šampiňónov na plátky

Príloha

  • 700–900 g hranoliek (domácich alebo mrazených)
  • voliteľne: majonéza/kečup/cesnakový dip

Postup krok za krokom

1) Príloha: Začnite piecť/smažiť hranolky podľa návodu; nech sú hotové zároveň so zmesou.

2) Rozohriatie panvice: Na vyššiu teplotu rozohrejte tuk. Vhoďte mäso po častiach a rýchlo opečte do zlatista (nech sa nepustí šťava). Osoľte, okoreňte, vyberte stranou.

3) Základ: Do panvice pridajte cibuľu, znížte teplotu a opečte do sklovita. Vmiešajte papriku (a prípadne šampiňóny) a krátko zarestujte.

4) Ochutenie: Pridajte cesnak, sladkú/štipľavú papriku, kmín/tymián, pretlak a horčicu. Zamiešajte, podlejte vodou/vývarom, vráťte mäso a nechajte 5–7 minút voľne prebublávať do šťavnatej, ľahko zahustenej omáčky. Dolaďte soľ, korenie, prípadne kapku worcesteru/sója.

5) Podávanie: Horúce servírujte s hranolkami. Pridajte uhorku či cibuľku a bylinky.

Tipy pre najlepší výsledok

  • Suché rezance: mäso osušte papierovou utierkou a opečte po dávkach – bude sa krásne karamelizovať.
  • Šťavnatosť: šťavu neprevárajte – má len ľahko obalovať sústa.
  • Fit verzia: namiesto hranoliek použite ryžu alebo pečené batáty; časť oleja nahraďte vývarom.

Kedy a s čím podávať

Skvelý rýchly obed aj večera. Vedľa položte misku s uhorkami, feferónmi a cesnakovým dipom. Výborné tiež v čerstvej bagete ako ‚mäsová bageta‘.

Ako máš rád pálivú verziu – len sladká paprika, alebo aj chilli? Napíš do komentárov a inšpiruj ostatných!
TAGGED:potravinyrecept
Share This Article
Facebook Email Copy Link Print

Follow US

Find US on Social Medias
FacebookLike
XFollow
YoutubeSubscribe
TelegramFollow

Subscribe Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

Popular News

Chutné hornické bravčové rezne: Recept, ktorý očarí každého
7. októbra 2025
Rýchle a chutné žĺtkové fúkané vianočné cukrovinky, ktoré si zamilujete
7. októbra 2025
Premeňte starý šijací stroj na krásny funkčný prvok!
7. októbra 2025
Rýchly jablkový koláč pre zaneprázdnené mamičky
7. októbra 2025
LajfHeky.sk

Memberships

Quick Links

FacebookLike
XFollow
YoutubeSubscribe

© Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?