Skvelý TIP na darček pre vaše deti? Nie je nič zábavnejšie pre malé deti, ako detské ODRÁŽADLO!

KOKUA SK
KOKUA SK

Ako ten čas rýchlo letí, však? Len nedávno ste mali doma malé bábätko a zrazu vaše dieťatko túži objavovať svet okolo seba, pohyb sa stáva pre neho prioritou číslo 1 a ako skvelý rodič mu chcete dopriať len to najlepšie. Malé deti sú neustále v pohybe. Skáču, chodia, behajú. Ich obrovské množstvo energie je často potrebné usmerniť. Pokiaľ práve premýšľate nad kúpou darčeka, či jednoducho hľadáte preň zábavku, no na riadny bicykel je ešte primalé, odporúčame vám práve detské odrážadlá KOKUA.

V nasledujúcom článku si prečítajte, prečo by ste mali detské odrážadlo pre najmenších kúpiť aj vy.

Čo je odrážadlo?

Odrážadlo je zjednodušený bicykel určený pre deti od dvoch rokov. Vyzerá ako malý bicykel, no nemá pedále, reťaz, postranné kolieska ani brzdy.  Princípom odrážadla je, že deti sa učia na tomto dopravnom prostriedku sami šliapať. Dieťa sa odráža nohami od zeme a brzdí tiež pomocou nôh, staršie deti potom pomocou ručnej brzdy, pričom si hravým spôsobom užijú svoje prvé skúsenosti s jazdením na dvoch kolesách. Pri prvých pokusoch o jazdu sa malí cyklisti najprv pokúšajú hýbať podobne ako na hojdacom koníkovi.

LIKEaBIKE jumper
LIKEaBIKE jumper

Odrážadlo bez bŕzd?

Odborníci aj užívatelia sa zhodujú v tom, že ručná brzda nemá pre dieťa vo veku do troch rokov ešte zmysel, lebo nielen nechápe jej význam a funkciu, ale nemalo by ani silu a citlivosť ju správne používať. Deti v tomto veku ešte inštinktívne používajú na brzdenie nohy a ich pozornosť sa úplne sústredí na riadenie a udržanie rovnováhy. Brzdenie pomocou ručnej brzdy je pre ne príliš zložitou operáciou.

Dieťa odrážadlo ovláda samo, odrážaním sa nôh od zeme, alebo pomocou rodiča, ktorý dieťa v odrážadle tlačí. Skutočnosť, že dokáže odrážadlo samo ovládať a pohybovať sa na ňom, má pre dieťa podmanivé čaro. Povzbudený týmito skúsenosťami a úspechom, zvládajú deti ovládať odrážadlo už počas niekoľkých dní rutinným a bezpečným spôsobom. Pri týchto prvých pokusoch o jazdu je však najdôležitejší pocit, že sú deti schopné takmer okamžite jazdiť samostatne a to aj bez “pomoci dospelých”.

LIKEaBIKE mini
LIKEaBIKE mini

Verte, že deti sú natoľko šikovné, že sa naučia na odrážadle jazdiť úplne samé, a to jednoduchým odrážaním nôh od zeme. O to ľahšie budú mať deti potom prechod z odrážadla na trojkolku, a potom na svoje prvé bicykle.

Aké sú ďalšie výhody odrážadiel?

Medzi ďalšie výhody odrážadiel patrí:

  • široký výber najrôznejších modelov a typov,
  • malá hmotnosť,
  • skladnosť (nezaberú v byte príliš veľa priestoru),
  • prijateľné ceny pre každú rodinu.

Prečo značka KOKUA?

Spoločnosť KOKUA SK s.r.o. je výhradným distribútorom produktov nemeckej značky KOKUA Bikes GmbH. na Slovensku. KOKUA je známa výrobou legendárnych odrážadiel LIKEaBIKE a detských bicyklov LIKEtoBIKE. Spoločnosť KOKUA SK bola založená s cieľom priniesť slovenským zákazníkom produkty nemeckého výrobcu odrážadiel a detských bicyklov KOKUA.

Šťastie detí je pre rodičov prvoradé a preto nás teší, že takto môžeme prispieť k jeho zdieľaniu. 🙂