Výborný čokoládový koláč s kyslou smotanou: Jednoduchá príprava! Recept Tu

čokoládový koláč s kyslou smotanou
čokoládový koláč s kyslou smotanou

Dnes si spoločne prichystáme skvelý čokoládový koláč s ešte lepšou kyslou smotanou. Tento recept vás očarí svojou ľahkou a tiež veľmi rýchlou prípravou. Vám tak ostane viac času na iné aktivity. Poďme teda na to!

Čo budeme potrebovať:

80 g hladkej múky
80 g čokolády
80 g cukru
2 lyžice kakaa
2 ks vajec
1 vrecúško prášku do pečiva
1 vrecúško vanilkového cukru

– krém:

150 g cukru
50 ml kyslej smotany
20 ml mlieka
2 vrecúška vanilkového cukru
1 vrecúška vanilkového pudingu
čokoláda na polevu
2 lyžice oleja (poleva)

Ako postupovať:

1) Začneme tým, že si zmiešame vajíčka s oboma cukrami. V druhej miske si zmiešame kakao, múku, nakrájané kúsky čokolády a tiež prášok do pečiva. Premiešame a pridáme vajíčka.

2) Pripravíme si plech, ktorý si vyložíme papierom na pečenie. Zmes na neho potom rovnomerne rozotrieme. Pečieme pri 150 stupňoch približne 15-20 minút.

3) Pokračujeme krémom. Klasickým spôsobom si urobíme puding. Pridáme polovicu cukru a na miernom ohni privedieme k varu. Akonáhle nám vychladne, pridáme vanilkový cukor, zvyšný cukor a tiež kyslú smotanu. Všetko dôkladne premiešame.

4) Korpus, ktorý sme vytiahli z rúry si rozrežeme na 3 rovnaké časti. Potom stačí už len poskladať štýlom korpus, krém, korpus, krém, korpus. Vrch potom polejeme rozpustenou čokoládou.

Dobrú chuť!

Zdieľajte tento fantastický recept na čokoládovú buchtu s vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!