LajfHeky.sk
  • Zaujímavosti
  • Tipy a Triky
  • Recepty
Reading: Farebné palacinky z červenej repy s Ricottou a špenátom
Share
  • Subscribe US
Notification
LajfHeky.skLajfHeky.sk
Font ResizerAa
Search
Have an existing account? Sign In
Follow US
© Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Recepty

Farebné palacinky z červenej repy s Ricottou a špenátom

Last updated: 6. októbra 2025 22:00
Andrea
Share
4 Min Read

Ak hľadáte originálny a zdravý spôsob, ako obohatiť svoj jedálniček, tieto cviklové palacinky sú skvelou voľbou. Červená repa im dodáva nielen nádhernú farbu, ale aj jemne sladkastú chuť a množstvo vitamínov. V spojení s Ricottou a čerstvým špenátom alebo šalátom vzniká vyvážené a chutné jedlo, ktoré sa hodí na ľahký obed aj na večeru. Navyše je to krásne farebné jedlo, ktoré poteší aj oko.

Contents
Palacinky z červenej repy s Ricottou a špenátomČo budeme potrebovať:Ako budeme postupovať:Tipy:VIDEO NÁVOD:❓ Najčastejšie otázky

Palacinky z červenej repy s Ricottou a špenátom

Čo budeme potrebovať:

Cesto:

  • 150 g hladkej múky (nebojte sa použiť aj zdravšie varianty, napríklad špaldovú alebo celozrnnú)
  • 2 vajcia
  • 1–2 stredne veľké uvarené červené repy (ak si chcete zjednodušiť, kúpte si ich už uvarené)
  • štipku soli
  • 120-160 ml mlieka (alebo podľa potreby, možno použiť aj smotanu na varenie)
  • olej (na potretie panvice, v mojom prípade to bol slnečnicový)

Náplň:

  • 100 g Ricotty (alebo použite napríklad bryndzu)
  • listy šalátu (alebo špenátu, možno ich aj vynechať)
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie (alebo iné obľúbené korenie – podľa chuti)

Príprava: 15 minút | Smaženie: 20 minút | Celkom: 35 minút | Porcie: 4

Ako budeme postupovať:

1. Príprava repy a cesta:

Uvarenú červenú repu rozmixujte, pridajte vajcia a znova rozmixujte.

Potom pridávajte hladkú múku, štipku soli a prilievajte mlieko.

Mixujte, kým nevznikne hladké cesto s konzistenciou podobnou klasickému palacinkovému (hustotu si upravte pridaním mlieka alebo múky). Zmes nechajte pár minút odstáť, aby sa chute spojili.

2. Smaženie palaciniek:

Na panvici potrenej olejom smažte palacinky z oboch strán dozlata.

Mali by byť tenké, pružné a vďaka repe krásne farebné. Hotové palacinky pokladajte na tanier s papierovým obrúskom a nechajte trochu vychladnúť, aby sa s nimi dobre pracovalo pri plnení.

3. Plnenie palaciniek:

Každú palacinku potrite Ricottou, osolte, okoreňte, položte list šalátu alebo špenátu a zrolujte do pevnej rolky.

4. Chladenie a podávanie:

Hotové palacinky je dobré nechať chvíľu odležať v chladničke, aby sa chute spojili a palacinky stužili. Potom ich nakrájajte na kúsky alebo servírujte celé.

Prajem dobrú chuť!

Tipy:

  • Cesnak: Do bryndzovej náplne môžete pridať strúčik prelisovaného cesnaku. Bryndza získa pikantnejšiu a aromatickejšiu chuť, ktorá sa krásne spojí s jemnou sladkosťou repy.
  • Zelenina: Do palaciniek môžete pridať špenát, nastrúhanú mrkvu, papriku alebo rukolu. Dodajú farbu, šťavnatosť a chrumkavosť.
  • Citrón: K náplni môžete pridať pár kvapiek citrónovej šťavy alebo štipku citrónovej kôry. Krásne to vyváži sladkosť repy a dodá svieži kontrast.
  • Rolky: Namiesto klasického podávania môžete palacinky zavinúť, vychladiť a pokrájať na menšie kolieska. Skvele sa hodia ako netradičné jednohubky na oslavy alebo návštevy.
  • Dip: K palacinkám sa výborne hodí jednoduchý jogurtovo-cesnakový dip alebo dip s trochou citróna a čerstvými bylinkami. Palacinky tak budú ešte lahodnejšie a osviežujúcejšie.

VIDEO NÁVOD:

https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2025/09/Palacinky-z-cervene-repy.mp4

❓ Najčastejšie otázky

  • Môžem použiť iný syr ako Ricottu?
    Áno, skvelo funguje bryndza, cottage alebo aj tvaroh.
  • Musím použiť čerstvo uvarenú repu?
    Nemusíte, je možné použiť aj predvarenú repu z obchodu – skráti to čas prípravy.
  • Dajú sa palacinky pripraviť vopred?
    Áno, palacinky môžete vysmažiť a skladovať v chladničke. Pred podávaním ich len jemne zohrejte na panvici.
TAGGED:potravinyrecept
Share This Article
Facebook Email Copy Link Print

Follow US

Find US on Social Medias
FacebookLike
XFollow
YoutubeSubscribe
TelegramFollow

Subscribe Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

Popular News

Chutné hornické bravčové rezne: Recept, ktorý očarí každého
7. októbra 2025
Rýchle a chutné žĺtkové fúkané vianočné cukrovinky, ktoré si zamilujete
7. októbra 2025
Premeňte starý šijací stroj na krásny funkčný prvok!
7. októbra 2025
Delikátna bravčová zmes s chrumkavými hranolkami: Luxusný obed z jednej panvičky
7. októbra 2025
LajfHeky.sk

Memberships

Quick Links

FacebookLike
XFollow
YoutubeSubscribe

© Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?