Dnes sme si pre vás pripravili recept na fantastickú dvojfarebnú bábovku, ktorú u nás doma milujú hlavne deti. Vás očarí svojou jednoduchou a rýchlou prípravou. Ako ste sa už mohli dočítať v nadpise, na túto bábovku nepotrebujete ako vajcia, tak mlieko. Poďme teda na to!
Čo budeme potrebovať:
– tmavá časť:
4 lyžice kakaa
150 g cukru
180 g hladkej múky
pol prášku do pečiva s lyžičkou octu
štipka soli
vanilková esencia
240 ml horúcej vody
60 ml oleja
– svetlá časť:
100 g cukru
200 g múky
pol prášku do pečiva
štipka soli
240 ml horúcej vody
vanilková esencia
60 ml oleja
Ako postupovať:
1) Začneme tým, že si zmiešame všetky suché ingrediencie v jednej miske pre svetlú časť, v druhej miske pre tmavú. To isté platí pre tekuté ingrediencie.
2) V ďalšom kroku si zmiešame suché ingrediencie s tekutými. Všetko dôkladne premiešame. Stále nám ale zostane zvlášť tmavá zmes a zvlášť svetlá zmes.
3) Teraz si pripravíme bábovkovú formu, ktorú si vymastíme a posypeme. Potom striedavo lejeme cestá do formy. Pečieme pri 170 stupňoch približne 35-40 minút. Kontrolujeme špajdľou. Po vychladnutí prizdobíme práškovým cukrom či rozpustenou čokoládou.
Dobrú chuť!
Zdieľajte tento fantastický recept na dvojfarebnú bábovku s vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!