Výborný slivkový koláč s pudingom a tiež kyslou smotanou: Recept Tu:

slivkový koláč s pudingom a kyslou smotanou
slivkový koláč s pudingom a kyslou smotanou

Dnešný recept na slivkový koláč vás očarí svojou jednoduchosťou a tiež rýchlou prípravou. Spojením sliviek a pudingu dostaneme fantastickú a tiež jemnú chuť. Na tomto koláči si pochutnajú ako tí najmenší, tak i dospeláci. Poďme na to!

Čo budeme potrebovať:

Cesto:

300 g polohrubej múky
150 g masla
3 lyžice cukru
1 vrecúško prášku na pečenie
2 žĺtky
1 lyžice smotany
štipku soli

Náplň:

3 žĺtky
5 bielkov
1 vrecúško pudingu
500 ml kyslej smotany
4 lyžice cukru
1 kg sliviek
škorica
5 lyžíc krupice

Ako postupovať:

1) Začneme cestom. Zmiešame si múku, cukor, prášok na pečenie, soľ a tiež maslo, ktoré sa v ňom rozotrie. Pridáme žĺtky s kyslou smotanou a miešame.

2) Cesto si vyvaľkáme na zhruba pol centimetra a vložíme na plech, ktorý sme si vyložili papierom na pečenie. Potom si cesto posypeme 2 lyžicami krupice, naukladáme slivky nakrájané na polovičky (bez kôstok). Posypeme škoricou a 3 lyžicami krupice.

3) Pokračujeme náplňou. Vymiešame si vaječné bielka s cukrom do hladka. V druhej miske si zmiešame žĺtky, uvarený puding. Zmes si premiešame a pridáme kyslú smotanu. Nakoniec zmiešame obe dohromady.

4) Zmes, ktorú sme vytvorili, nalejeme na slivky a uhladíme. Pečieme pri 170-180 stupňoch zhruba 30-35 minút.

Zdieľajte tento báječný recept na slivkový koláč s vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!