8 najčastejšie falšovaných potravín: Nenechajte sa oklamať!

Med

Pokiaľ ide o falšovanie medu, ľudská predstavivosť nemá žiadne medze. Najčastejšie je zriedený sirupmi s vysokým obsahom fruktózy.

Ako sa chrániť?

Prečítajte si požiadavky na uloženie. Prirodzený med nemusí byť nevyhnutne držaný v chladničke.

Parmezán

Parmezán je jedným z lídrov na trhu falošných potravín. Tento syr môže obsahovať asi 10% drevených hoblín. Zmes lacnejších syrov môže byť tiež prezentovaná ako parmezán.

Ako sa chrániť?

Vezmite celý bal syru a pozorne si prečítajte kompozíciu na štítku skôr, než zaplatíte.

Ryža

Medzi všetkými falzifikátmi by ryža mohla byť najnebezpečnejšia. Falošná ryža je vyrobená zo škrobu zmiešaného s plastom. Zrná sú podobné ryži a dokonca aj voňajú – sú postriekané príchuťou.

Ako sa chrániť?

Falošná ryža vo vode neklesá a horí ako plast. Pri nákupe dávajte pozor na výrobcu a dôverujte len testovaným značkám.

Sushi

Tento červenkastý plátok na rolke s najväčšou pravdepodobnosťou nie je losos. Vo väčšine prípadov pri objednávaní sushi a roliek s určitým typom rýb dostanete lacnejší variant (niekedy dokonca aj farebný).

Ako sa chrániť?

Ak naozaj chcete ryby, je lepšie ich objednať vo forme steakov.