Testujeme trinásť, na internete najobľúbenejších kuchárskych LAJFHEKOV. Ako to dopadlo?

Testujeme trinásť, na internete najobľúbenejších kuchárskych trikov. LajfHeky
Testujeme trinásť, na internete najobľúbenejších kuchárskych trikov. LajfHeky

Milujeme surfovanie po sieti pri hľadaní tých užitočných tipov a trikov, ktoré uľahčujú náš život. V poslednej dobe sa portál BrightSide rozhodol vyskúšať niektoré z nich. Sú tieto populárne kulinárske rady naozaj tak efektívne, ako sa zdá?

Reklama

Dnes vás pozývame, aby ste sa pozreli na výsledky. Upozornenie: počas experimentov neboli poškodení žiadni redaktori!

#1. Ak chcete rozkrájať všetky vaše cherry paradajky na polovicu naraz, položte ich medzi dve ploché dosky a rozkrojte medzeru ostrým nožom.

Výsledok: Rezanie paradajok týmto spôsobom je veľmi ťažkopádne. Podarilo sa nám rozdeliť len niekoľko a potom sme sa museli uchýliť k tomu, že to robíme staromódnym spôsobom. Tento lajfhek môže fungovať, ak použijete veľmi ostrý nôž, ale dokonca ani potom sa vám to nepodarí úplne presne. Záver: Nefunguje.

#2. Aby ste sa uistili, že vaše mlieko nevykypí, položte drevenú varechu na hrniec.

Výsledok: Mlieko totálne vykypelo a drevená varecha absolútne ničomu nepomohla. Tento lajfhek je úplný nezmysel! Záver: Nefunguje.

#3. Rýchly a jednoduchý spôsob, ako urobiť lahodné cupcakes, je zložiť ingrediencie do hrnčeka a umiestniť ich do mikrovlnnej rúry.

Na prípravu koláča sme zobrali 1 vajce a zmiešali ho s malým množstvom múky, cukru a kakaa. Potom sme pridali trochu vody, nejaký prášok do pečiva a štipku soli. Výsledok: Cupcake sa ukázal trochu gumový, chutnal skôr ako palacinka. Ale s najväčšou pravdepodobnosťou veľa záleží na kvalite prísad. Recept môže byť vhodný ako zábavný spôsob, ako predstaviť deťom svet domácej kuchyne. Záver: Funguje to, ale výsledky nemusia byť pre každého.

#4. Aby sa vajíčka ľahšie olúpali, po vare ich umiestnite do studenej vody.

Výsledok: Starý dobrý lajfhek, osvedčený našimi babičkami a matkami. Umiestnenie vajec do studenej vody naozaj uľahčuje ich odlupovanie. Záver: Funguje ako nič.

[dalsia_strana_text]

#5. Mrazené hrozno sa môže použiť na chladenie vína.

Výsledok: Na rozdiel od kociek ľadu, ktoré sa zmiešajú v pohári, mrazené hrozno nápoj zbytočne neriedi. Chladí vaše víno rovnako efektívne a vyzerá to pekne. Záver: Rozhodne funguje.

#6. Aby ste sa vyhli “cibuľovým slzám”, posypte reznú dosku soľou.

Výsledok: V priebehu nášho odvážneho experimentu sme zistili, že tento lajfhek vám ušetrí niekoľko slz … ale v žiadnom prípade nie všetky. Záver: Funguje, ale len trochu.

#7. Zabalenie balíčka zmrzliny do plastového vrecka pred jeho vložením do mrazničky spôsobí, že zmrzlina je mäkšia/ľahšie sa naberá.

Výsledok: Dlhšie skladovanie v mrazničke zvyčajne spôsobuje, že zmrzlina je tvrdá, čo znamená, že musíte počkať, kým ju budete môcť podávať. Vyskúšanie tohto lajfheku pomohlo zmrzline zachovať jej mäkkosť. V dôsledku toho sme boli schopní rýchlo podávať v krásnych sklenených miskách. Záver: To naozaj funguje.

#8. Ak ste nakrájali avokádo na polovicu, ale chcete použiť len jednu polovicu, uistite sa, že vyberiete polovicu bez jamky. Polovica, ktorá obsahuje jamku, má oveľa väčšiu šancu, že zostane čerstvá v chladničke.

Výsledok: Uskutočnili sme vlastný experiment tým, že sme nechali dve polovice avokáda v chladničke – jedna obsahovala jamku, druhá nie. Po dvoch dňoch obidve polovice vyzerali ďaleko od čerstvého. Záver: To nefunguje.

[dalsia_strana_text]

#9. Na rýchle olúpanie cesnaku ho vložte do nádoby a dobre ňou traste.

Výsledok: Užitočné, ak chcete olúpať niekoľko hlávok ihneď. Len nezabudnite odstrániť konce a potriasť nádobou čo najsilnejšie, inak sa nič nestane. Záver: Funguje.

#10. Zmrazovanie olivového oleja v zásobníku na ľad spôsobuje, že vydrží oveľa dlhšie. Dokonca aj po roku s ním môžete bezpečne vyprážat. Do mrazničky môžete pridať bylinky a zeleninu a potom ich použiť s teplými jedlami alebo šalátmi.

Zmrazovanie takýmto spôsobom udrží typickú chuť a arómu. Súčasne sa vôňa stáva tlmenou a je menej pravdepodobné, že sa bude držať zvyšku obsahu mrazničky. Výsledok: Úspech tohto lajfheku úplne závisí od kvality oleja: ak používate nerafinovaný olivový olej, zahustí sa pri teplote 41 °F. Avšak bežný filtrovaný olej na vyprážanie nebude ľahké zmrazovať a recept nebude fungovať. Záver: Funguje len ak používate kvalitný olej.

#11. Citrónová šťava môže pomôcť udržiavať čerstvo nakrájané jablkové plátky od hnednutia.

Výsledok: Posypanie nakrájaných jabĺk s malým množstvom čerstvej citrónovej šťavy prinieslo fantastický účinok: nielenže zabránilo tomu, aby plátky zhnedli, ale tiež spôsobilo, že jablková dužina bude vyzerať bledšie a žiarivejšie. Záver: To naozaj funguje.

#12. Balenie plastového sáčku okolo stoniek banánov pomôže ovociu zostať čerstvé dlhšie.

Výsledok: Na overenie tejto životnosti sme použili dva banány – jeden zabalený do plastického filmu a druhý do “prirodzeného” stavu. Po troch dňoch sa obe stali rovnako nejedlé. Záver: Nefunguje.

#13: Pomôžte vašej zelenine zostať čerstvou niekoľko dní tým, že ju zviažete do zväzku, vložíte do vody a pokryjete plastovým vrecom.

Výsledok: Vykonali sme vlastný test pomocou dvoch zväzkov. Jedna bola podrobená všetkým manipuláciám opísaným v lajfheku a druhá bola ponechaná ako taká. O pár dní neskôr sa výsledok stal zrejmým: metóda popísaná v tipe naozaj pomáha zachovať čerstvosť vašej zeleniny na 100%! Záver: To rozhodne funguje.

Reklama