Tu je niekoľko tipov, ako si veľmi jednoducho pripraviť zdravú a chutnú pomazánku, ktorá vám neuškodí. Na výber máte použitie kakaa alebo karobu. Kvalitné kakao dodá receptu úplne pravú čokoládovú chuť, no ak ho nemôžete alebo nechcete, jeho bezpečnou náhradou je karobový prášok (svätojánsky chlieb), ktorý obsahuje ešte omnoho menej tuku ako kakao a je prirodzene sladký.
Čokoládová nátierka s príchuťou pomaranču
Potrebujete:
- 1 šálku čerstvých datlí alebo datlí medjool
- PL surového kakaového prášku alebo karobu
- ½ – 1 čerstvý voňavý bio pomaranč
- štipku vanilky a prípadne škorice
Tieto suroviny dobre rozmixujeme v mixéri a podávame. Pre chrumkavú príchuť môžeme pridať aj drvené kakaové bôby.
Lieskovcová čokoládová pomazánka
Potrebujete:
- 1 šálku lieskovcov
- 1 zrelý banán
- 2-3 PL kakaového prášku
- 2-3 PL surového medu
Všetko spolu rozmixujeme.
Low-fat čokoládový puding
Potrebujete:
- 3 zrelé banány (s čiernymi fľakmi na šupke)
- 2-3 PL kakaového prášku
- štipku pravej vanilky
Všetko rozmixujeme a môžeme nechať odstáť a vychladiť v chladničke.
Čokoládová pena zo slnečnice
Potrebujete:
- 1 šálku slnečnicových semienok
- 2 PL medu alebo agáve
- 3 PL surového kakaa
- ½ – 1 šálka vody
Slnečnicové semienka namočíme do vody aspoň na 2 hodiny, potom pridáme ostatné suroviny a poriadne rozmixujeme. Môžeme vychladiť v chladničke alebo mixovať s kockami ľadu.
Avokádová Nutella
Potrebujete:
- 1 zrelé avokádo
- 1-2 PL surového medu alebo agávového sirupu
- 2 PL surového kakaového prášku
Všetko spolu dobre rozmixujeme.
Dobrú chuť! 🙂