Patríte medzi milovníkov NUTELLY? Tieto informácie o tejto pochúťke musíte rozhodne vedieť

Tu je niekoľko tipov, ako si veľmi jednoducho pripraviť zdravú a chutnú pomazánku, ktorá vám neuškodí. Na výber máte použitie kakaa alebo karobu. Kvalitné kakao dodá receptu úplne pravú čokoládovú chuť, no ak ho nemôžete alebo nechcete, jeho bezpečnou náhradou je karobový prášok (svätojánsky chlieb), ktorý obsahuje ešte omnoho menej tuku ako kakao a je prirodzene sladký.

Čokoládová nátierka s príchuťou pomaranču

Čokoládová nátierka s príchuťou pomaranču
Čokoládová nátierka s príchuťou pomaranču

Potrebujete:

  • 1 šálku čerstvých datlí alebo datlí medjool
  •  PL surového kakaového prášku alebo karobu
  • ½ – 1 čerstvý voňavý bio pomaranč
  • štipku vanilky a prípadne škorice

Tieto suroviny dobre rozmixujeme v mixéri a podávame. Pre chrumkavú príchuť môžeme pridať aj drvené kakaové bôby.

Lieskovcová čokoládová pomazánka

Potrebujete:

  • 1 šálku lieskovcov
  • 1 zrelý banán
  • 2-3 PL kakaového prášku
  • 2-3 PL surového medu

Všetko spolu rozmixujeme.

Low-fat čokoládový puding

Potrebujete:

  • 3 zrelé banány (s čiernymi fľakmi na šupke)
  • 2-3 PL kakaového prášku
  • štipku pravej vanilky

Všetko rozmixujeme a môžeme nechať odstáť a vychladiť v chladničke.

Čokoládová pena zo slnečnice

Čokoládová pena zo slnečnice
Čokoládová pena zo slnečnice

Potrebujete:

  • 1 šálku slnečnicových semienok
  • 2 PL medu alebo agáve
  • 3 PL surového kakaa
  • ½ – 1 šálka vody

Slnečnicové semienka namočíme do vody aspoň na 2 hodiny, potom pridáme ostatné suroviny a poriadne rozmixujeme. Môžeme vychladiť v chladničke alebo mixovať s kockami ľadu.

Avokádová Nutella

Potrebujete:

  • 1 zrelé avokádo
  • 1-2 PL surového medu alebo agávového sirupu
  • 2 PL surového kakaového prášku

Všetko spolu dobre rozmixujeme.

Dobrú chuť! 🙂