Čo s presolenou polievkou alebo ako na dokonalé hranolčeky? 20+ trikov od ŠÉFKUCHÁROV, ktoré zjednodušia váš život

20+ trikov od ŠÉFKUCHÁROV, ktoré zjednodušia váš život. LajfHeky
20+ trikov od ŠÉFKUCHÁROV, ktoré zjednodušia váš život. LajfHeky

Väčšinou robíme bežné veci tak, ako sme sa kedysi učili. Zrejme by nám ani nenapadlo, že veci by mohli byť oveľa jednoduchšie, ak by sme začali používať našu predstavivosť a to hlavne v kuchyni.

Pripravili sme pre vás množstvo univerzálnych tipov do kuchyne, ktoré vám pomôžu cítiť sa vo vašej kuchyni úplne v pohode a sebaisto.

Ako zachrániť presolenú polievku

Existuje mnoho spôsobov, ako to urobiť. Napríklad do nej môžete ponoriť kúsok látky plnenej malým množstvom obilia a variť. Tkanina absorbuje prebytočnú soľ. Môžete tiež do nej ponoriť lyžicu s cukrovou kockou. Keď sa cukor začne roztápať, odstráňte lyžicu a zopakujte proces s inou kockou.[smartlist_text]

Nadýchané cestíčko na vyprážanie

Veľa rodín neodolá chutnému mäsku, obalenému v chrumkavom vyprážanom cestíčku. Ak chcete, aby bolo vaše cestíčko jemnejšie a neostalo po vypražení tvrdé a gumené, pridajte do cesta trochu vody a vajcia izbovej teploty, nie priamo z chladničky.[smartlist_text]

Ako nezlepiť cestoviny

Aj vysoko kvalitné cestoviny môžu ostať počas varenia zlepené a nič s tým neurobíme. Skúsení kuchári odporúčajú pridať do vody na varenie citrónovú šťavu. Mierka je približne 20ml šťavy na 1 liter vody.