Čo s presolenou polievkou alebo ako na dokonalé hranolčeky? 20+ trikov od ŠÉFKUCHÁROV, ktoré zjednodušia váš život

Náhrada za majonézu

Ak zrazu vyčerpáte majonézu, ale v chladničke máte kyslú smotanu, potom môžete ľahko vytvoriť majonézovú omáčku: len zmiešajte kyslú smotanu so žĺtkom uvareného vajíčka a lyžičkou horčice.[smartlist_text]

Aby narezaná cibuľa ostala dlhšie čerstvá

Nakrájaná cibuľa zostane čerstvá, ak ju položíte na tanier posypanú soľou. Môžete ju zabaliť aj potravinovou fóliou alebo pomazať ju s rastlinným olejom a vložiť ju do nádoby.[smartlist_text]

Zbavte sa vône na tanieroch

Pokiaľ taniere zachovali vôňu rýb alebo cibule, umyte ich vodou a ocotom – vôňa zmizne.