#9. Na rýchle olúpanie cesnaku ho vložte do nádoby a dobre ňou traste.
Výsledok: Užitočné, ak chcete olúpať niekoľko hlávok ihneď. Len nezabudnite odstrániť konce a potriasť nádobou čo najsilnejšie, inak sa nič nestane. Záver: Funguje.
#10. Zmrazovanie olivového oleja v zásobníku na ľad spôsobuje, že vydrží oveľa dlhšie. Dokonca aj po roku s ním môžete bezpečne vyprážat. Do mrazničky môžete pridať bylinky a zeleninu a potom ich použiť s teplými jedlami alebo šalátmi.
Zmrazovanie takýmto spôsobom udrží typickú chuť a arómu. Súčasne sa vôňa stáva tlmenou a je menej pravdepodobné, že sa bude držať zvyšku obsahu mrazničky. Výsledok: Úspech tohto lajfheku úplne závisí od kvality oleja: ak používate nerafinovaný olivový olej, zahustí sa pri teplote 41 °F. Avšak bežný filtrovaný olej na vyprážanie nebude ľahké zmrazovať a recept nebude fungovať. Záver: Funguje len ak používate kvalitný olej.
#11. Citrónová šťava môže pomôcť udržiavať čerstvo nakrájané jablkové plátky od hnednutia.
Výsledok: Posypanie nakrájaných jabĺk s malým množstvom čerstvej citrónovej šťavy prinieslo fantastický účinok: nielenže zabránilo tomu, aby plátky zhnedli, ale tiež spôsobilo, že jablková dužina bude vyzerať bledšie a žiarivejšie. Záver: To naozaj funguje.
#12. Balenie plastového sáčku okolo stoniek banánov pomôže ovociu zostať čerstvé dlhšie.
Výsledok: Na overenie tejto životnosti sme použili dva banány – jeden zabalený do plastického filmu a druhý do „prirodzeného“ stavu. Po troch dňoch sa obe stali rovnako nejedlé. Záver: Nefunguje.
#13: Pomôžte vašej zelenine zostať čerstvou niekoľko dní tým, že ju zviažete do zväzku, vložíte do vody a pokryjete plastovým vrecom.
Výsledok: Vykonali sme vlastný test pomocou dvoch zväzkov. Jedna bola podrobená všetkým manipuláciám opísaným v lajfheku a druhá bola ponechaná ako taká. O pár dní neskôr sa výsledok stal zrejmým: metóda popísaná v tipe naozaj pomáha zachovať čerstvosť vašej zeleniny na 100%! Záver: To rozhodne funguje.