Prilepené cesto
Často sa vám stáva, že sa vám prilepí koláč? Poznáme túto situáciu. Je celkom bežná predovšetkým, keď sa cesto pečie v nerovnomerných formách, čiže pri pečení tort a báboviek, a to aj napriek tomu, že sme formu predtým vymastili. Tlak jednoducho nepovolí. Trik je jednoduchý. Nastrihajte si dva široké pásy papieru na pečenie, položte ich na dno formy krížom cez seba a nezabudnite, aby pásy papiera dostatočne pretŕčali cez formu. Cesto nalejte a pokojne dajte piecť. Po upečení len opatrne potiahnite pásy papiera a cesto je raz-dva vonku.[smartlist_text]
Tajomstvo lahodnej domácej paštéty
Pripravujete vašim blízkym domácu paštétu? Klobúk dole pred vami! Ak chcete, aby bola ešte jemnejšia a lahodnejšia, pridajte ešte na panvicu, teda pred začiatkom pečenia paštéty, trochu brandy, rumu alebo iného destilátu a nechajte ho na panvici odpariť. Mäkkosť a veľmi jemnú sladkosť paštéte dodáte pridaním jednej lyžičky medu ešte počas varenia.[smartlist_text]
Mlieko a zemiaková kaša
Aby nedošlo k zošednutiu zemiakovej kaše, pridajte do nej teplé mlieko, nie studené.